Uusia biosiditehoaineita hyväksytty

Euroopan komissio on vuonna 2017 hyväksynyt biosidivalmistekomitean lausuntojen perusteella useita uusia ja jo käytössä olevia tehoaineita eri valmisteryhmiin.

Uusia biosiditehoaineita hyväksytty

Toisella vuosipuoliskolla julkaistiin päätökset muun muassa natriumhypokloriitin, propan-1-olin ja L-(+)-maitohapon hyväksymisestä tiettyihin käyttöihin, kuten pintojen desinfiointiin. Natriumhypokloriittia sisältäville tuotteille on haettava lupaa viimeistään 1.1.2019 ja propan-1-olia ja L-(+)-maitohappoa sisältäville 1.5.2019.

EU:n biosidiasetuksen mukaan biosidivalmisteilla, kuten desinfiointi- ja tuholaistorjunta-aineilla, on oltava lupa ennen niiden saattamista markkinoille. Jo markkinoilla oleville tuotteille, jotka sisältävät arviointiohjelmaan kuuluvia tehoaineita, on haettava luvat sitä mukaa kuin tehoaineita hyväksytään. Asetus koskee myös biosidivalmisteilla käsiteltyjä esineitä. Biosidituotteiden käyttäjien kannattaa seurata tehoaineiden hyväksyntien etenemistä ja varmistaa ajoissa omilta toimittajiltaan tuotteiden saatavuus, jotta niiden poistuminen markkinoilta ei tule yllätyksenä määräaikojen koittaessa.


Ajankohtaiset listat hyväksytyistä ja kielletyistä tehoaineista ja määräajoista ovat saatavilla Kemikaalineuvonnasta.

Lisätietoja biosidiasetuksesta ja tarkemmat tiedot tehoaineista kemikaalivirasto ECHA:n sivuilla.

Uutisarkisto

Osallistu koulutuksiimme

Täältä löydät tulevat koulutuksemme ja seminaarit. Kouluttajamme opastavat sinut alkuun kemikaalitiedon hallinnassa.

Tilaa uutiskirjeemme