REACH 2018

Jos valmistat kemiallisia aineita tai tuot niitä maahan EU:n ulkopuolelta yli tonnin vuodessa, sinulla voi olla REACH-asetuksen mukaisia rekisteröintivelvollisuuksia.

reach

Kaikki Euroopan talousalueella 1-100 tonnia vuosittain valmistetut tai sinne maahantuodut kemikaalit tulee rekisteröidä Euroopan kemikaalivirastoon viimeistään 31.5.2018. Tämä on viimeinen REACH-asetuksen siirtymävaiheen rekisteröintimääräaika ns. olemassa oleville kemikaaleille ja koskee esirekisteröinnin tehneitä yrityksiä.

  • Jos olet esirekisteröinyt aineita, joita valmistat tai tuot maahan EU/ETA alueen ulkopuolelta 1-100 tonnia vuodessa ja joita et ole vielä rekisteröinyt, REACH-rekisteröintimääräaika 31.5.2018 koskee sinua.
  • Jos et ole vielä esirekisteröinyt ainettasi, voit kenties hyödyntää pidennettyä esirekisteröintiä, joka jatkuu 31.5.2017 saakka.

Yritysten on rekisteröitävä kemikaalit (aineet) määräaikaan mennessä toimiakseen laillisesti markkinoilla. Rekisteröinnin jälkeen tulee huolehtia siitä, että rekisteröinti on ajan tasalla ja sitä päivitetään tarvittaessa.

Kuka siis on REACH-rekisteröintivelvollinen?

  • Aineen valmistaja, joka valmistaa ainetta EU/ETA alueella 1-100 tonnia vuodessa
  • Aineen maahantuoja, joka maahantuo ainetta EU/ETA alueen ulkopuolelta 1-100 tonnia vuodessa
  • Seoksen maahantuoja, joka maahantuo yksittäistä ainetta seoksessa EU/ETA alueen ulkopuolelta 1-100 tonnia vuodessa

Lisätietoja REACH 2018 määräajasta löydät ECHA:n sivuilta sekä REACH, CLP ja Biosidi neuvontapalvelusta.


REACH on Euroopan unionin asetus, jonka avulla pyritään suojelemaan ihmisten terveyttä ja ympäristöä paremmin kemikaalien aiheuttamilta riskeiltä sekä parantamaan EU:n kemikaaliteollisuuden kilpailukykyä. Se edistää myös vaihtoehtoisten keinojen käyttämistä aineiden aiheuttamien vaarojen arviointiin, jotta eläinkokeiden määrää voidaan vähentää.

Uutisarkisto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää tai onko sinulla kysyttävää? Ota meihin yhteyttä – Autamme mielellämme.

Tilaa uutiskirjeemme