Miehille sattuu liikaa

Suomessa sattuu vuosittain miljoona tapaturmaa. Suurin osa niistä olisi ennakolta ehkäistävissä. Tapaturmapäivää vietetään 13. huhtikuuta 2018.

Tapaturmapäivää vietetään 13. huhtikuuta.

Tapaturmapäivän keskiössä ovat miehet, sillä tapaturmakuolleisuus on työikäisillä miehillä korkeampi kuin naisilla. Suuri osa miehille sattuvista tapaturmista olisi estettävissä asenteita muuttamalla. Miesten tapaturmakuolleisuus on vähentynyt viime vuosina, mutta edelleen työikäisten tapaturmaisesti aiheutuneista kuolemista 80 % sattuu miehille*.

Suurin osa miehille sattuvista tapaturmista olisi vältettävissä omilla valinnoilla: tunnistamalla vaaran paikat, käyttämällä turvavälineitä, arvioimalla riskit ennalta – ja vähentämällä kikkailua.

Lisätietoja tapaturmien riskien hallinnasta löytyy osoitteista www.tapaturmapäivä.fi ja www.kotitapaturma.fi


Mikä on Tapaturmapäivä?

Useat järjestöt ja viranomaiset ovat tehneet kotitapaturmien ehkäisytyötä yhteistyössä vuodesta 1993 alkaen. Yksi yhteistyön muodoista on vaikuttaa ihmisten asenteisiin kampanjoimalla Tapaturmapäivänä. Ajankohta vaihtelee vuosittain, sillä päivää vietetään jokaisena perjantaina 13. päivä. Vuonna 2018 päiviä on kaksi; 13. huhtikuuta ja 13. heinäkuuta.

Lähteet:

www.kotitapaturma.fi

* Tilastokeskus: Kuolemansyytilastot 2016

Uutisarkisto

Tilaa uutiskirjeemme